Așezat într-o zonă ferită de zgomotul obositor al capitalei, în apropierea Arcului de Triumf pe strada Lt. Av. Mircea Zorileanu nr. 89, la ultimul nivel al clădirii, restaurantul korean Seoul își întâmpină oaspeții. De 10 ani ne seducem clienții cu preparate speciale din bucătăria coreeană. Spațiul este generos, fiind împărțit într-un salon mare, trei separeuri și o terasă pe acoperișul clădirii ce oferă imagini panoramice, spre încântarea clienților care au ales o călătorie culinară coreeană. Și cum vorbim de specific coreean, bineînțeles că atmosfera mai intimă și decorul sunt cele tipice Coreei.

Un lucru demn de apreciat, mai ales pentru începătorii în degustarea bucatelor tradiționale coreene este meniul. În acesta vei găsi poze și descriere lângă fiecare preparat, pentru a înțelege mai bine ce urmează să mânânci. În plus, la Seoul se respectă în totalitate concepția gastronomică coreeană care are la bază principiul mâncării sănătoase: multe legume și condimente.

Renumele de bucătărie sănătoasă la nivel mondial pe care mâncarea coreeană îl are, este punctat și în restaurantul nostru, combinând în preparatele sale tradiționale principiul celor cinci gusturi: dulce, acru, iute, sarat şi amar. Spectacolul de culori sănătoase din farfurie, orezul, carnea slabă, legumele și condimentele specifice Coreei îți vor răsfăța papilele gustative și te vor convinge să revii. Trebuie punctat faptul că de la nici o masă nu lipsește Kimchi, un preparat traditional coreean din varză presărată cu praf de ardei iute importat chiar din Coreea, pusă la fermentat (murat) în vase din lut îngropate în pământ timp de două luni. A fost plasat printre 5 cele mai sănătoase mâncăruri din lume, grație beneficiilor pe care le are asupra sănătății. Kimchi este din partea casei, oricând și indiferent de câti oaspeti ar călca pragul restaurantului Seoul, alături de alte 3 sidedish-uri, schimbate zilnic.

Deși multă lume confundă bucătăria coreeană cu cea tipic asiatică – chineză, japoneză, preparatele diferă de acestea. Începând de la combinațiile de condimente, până la formă, ingrediente, varietate și servire. Și au mai multe legume decât în orice altă bucătărie europeană, americană sau din Orientul Mijlociu.

Așadar, dacă v-ați săturat să mâncați numai carne, așa cum se întâmplă în multe dintre restaurantele bucureștene indiferent de specific, dacă aveti curiozități gastronomice, căutați o călătorie de o oră-două într-un univers oriental inedit, luați-vă prietenii, familia, colegii de muncă sau partenerii de afaceri și veniți la Restaurantul Korean Seoul.

Pe cei de la Restaurant Korean Seoul îi găsiți și aici:

Facebook: https://www.facebook.com/Restaurantseoulro/

Instagram: https://www.instagram.com/restaurantkoreanro/